Sportovní centrum talentované mládeže Sport pro Brno.

Vznik tohoto centra je logickým vyústěním mé mnohaleté činnosti okolo horských kol a sportu všeobecně. Často jsem dostával dotazy, kam je možné dát svoje ratolesti, které mají zájem o horská kola. Brno, které má obrovskou základnu lidí, kteří na kole jezdí má v podstatě jeden oddíl, který se věnuje výchově dětí, ale jen v oblasti dráhové a silniční cyklistiky. Přesto většina dětí se poprvé s kolem seznamuje spíše ve formě MTB.

Poslední dva roky jsem se intenzivně věnoval vybudování tratí pro horská kola v Brně- Pisárkách. I když tento areál není ještě zdaleka dokončen, nastal čas využít ho pro výchovu těch nejmenších.

 

Budeme začínat postupně, protože někde se začít musí. Pro letošní rok jsme se rozhodli začít zimní přípravkou, která plynule přejde na jaře do tréninku na kolech.

Pro zimní přípravu máme zajištěnu tělocvičnu v areálu MU, Fakulty sportovních studií, na Studentské ul. V Brně Bohunicích. Příprava bude probíhat pod vedením zkušeného cyklisty, závodníka, trenéra Milana Kuchaříka, který vystudoval na této fakultě. Studenti trenérství z FSPS MU budou pomáhat při trénincích jak v tělocvičně, tak v přírodě. Areál fakulty přímo navazuje na naši bikearénu, takže se vaše děti nebudou ani na kolech pohybovat v silničním provozu.

Cílem centra nebude striktní zaměření na závodní pojetí. Myslíme si, že pro děti je v první řadě důležité se naučit precizně ovládat kolo a formou nejrůznějších pohybových aktivit získat obratnost, sílu, rychlost.

Samozřejmým vyústěním pak bude závodní tým, který se bude zúčastňovat především závodů v okolí Brna. U starších bude k dispozici pokračování a další rozvoj v závodním týmu, který  bude mít větší ambice.

 

Fakta:

Zimní období

Přípravka začíná v úterý 18.10.2016 v 18:30 – 19:30 hod. a ve čtvrtek 17:30 – 18:30 hod.. Dále bude probíhat každé úterý a čtvrtek ve stejnou dobu. Sraz dětí bude na ul. Studentská vždy nejpozději 10 minut před začátkem tréninku. Úterní tréninky budou probíhat v univerzální tělocvičně, kde je možně kromě klasické pohybové přípravy hrát i míčové hry. Čtvrtky budou v úpolové tělocvičně a budou zaměřené více na obratnost a koordinaci pohybu.

Cena : 600,- /měsíc

Jarní období

Tělocvičny máme zajištěny do poloviny března s tím, že podle počasí se budeme snažit co nejdříve vyrazit na kolech. Po ukončení pronájmů tělocvičny se srazy přesunou na parkoviště k Anthroposu.

Cena: podmínky stanovíme před skončením zimního období podle počtu dětí.